25 Ağustos 2008 Pazartesi

krizdeki ingiltere

Krizdeki İngiltere, Cameron'ın Türkiye tatiline kızdı

Geçen ay İngiltere Cornwall'da ailesiyle tatil yapan Muhafazakar Parti lideri David Cameron'ın haftasonu tamamladığı lüks Türkiye tatili, İşçi Partisi'ni ayağa kaldırdı.

Gazeteport'un haberine göre, Cameron'ın bir hafta süren ve 42 bin dolara malolan Türkiye'deki yat tatili, İngiltere'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ailesiyle birlikte yaptığı Mavi Yolculuk tatili gibi yoğun tartışmalara neden oldu.

Geçtiğimiz ay İngiltere, Cornwall'da çıktığı aile tatiliyle, ekonomik kriz sırasında ülkesinde kalan muhalefet lideri, kamuoyunun sempatisini kazanmıştı.

Ancak Cameron'ın geçtiğimiz hafta başlayan ve Cumartesi günü sona eren Fethiye tatili, eleştiri oklarına hedef oldu.

Muhalefet liderinin ailesi ve 74 arkadaşıyla birlikte 7 süper lüks yat kiralayarak yaptığı tatil gerekçe olarak kayınvalidesi Vikontes Astor’un 60. yaş günü gösterildi.

Habere geniş yer ayıran Daily Mail gazetesine konuşan İşçi Partisi Milletvekili Denis MacShane, 'Çok çalışan sıradan İngiliz seçmenler senede bir kez bile tatile çıkamazken, Cameron’un bu iki tatili, çok zengin insanların, günlük hayat sıkıntılarını kolayca unutabildiğini gösteriyor' dedi.

Cameron'ın basın ofisinden yapılan açıklamada ise, tatilin 2 Temmuz'da kamuoyuna duyurulduğu ve muhalefet liderinin kayınvalidesinin doğum gününü kutlamak için Türkiye'ye gittiği vurgulandı.

Haberde, Cameron'ın kiraladığı yatta, özel aşçı, 2 büyük, 2 orta bir de küçük boy yatak odası, DVD playerlar ve kablosuz internet bağlantısı bulunduğu belirtildi.

Hiç yorum yok: